אוחיון נ' חברה לביטוח בע"מ ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות טבריה |
44962-07-13
11.2.2014 |
|
בפני : אוסילה אבו-אסעד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אליעזר אוחיון |
: 1. ענבל חברה לביטוח בע"מ 2. מירי (מירב) וגנר |
| פסק-דין | |
פסק דין
זוהי תביעה קטנה לפיצוי התובע בסך של 3,952 ₪, בגין נזקים שנגרמו לרכבו בתאונה מיום 24.3.13.
בתאונה הנ"ל היה מעורב רכב משטרתי בו נהגה בזמן הרלבנטי הנתבעת 2.
על פי הנטען בכתב התביעה, הנתבעת 2 שחצתה צומת, לא נתנה זכות קדימה לרכב התובע שנסע ישר בנתיב הנסיעה שלו, ופגעה ברכב התובע בחלקו הקדמי שמאלי.
הנתבעות, בכתב הגנתן, הכחישו את טענות התובע בכתב התביעה ועתרו לדחיית התביעה נגדן. נטען על ידי הנתבעות כי ביום התאונה, ביציאה מתחנת המשטרה בטבריה, ביצעה הנתבעת פנייה שמאלה למסלול השמאלי ואז רכב התובע שנסע במסלול הימני סטה לפתע למסלול השמאלי ופגע בניידת המשטרתית בצד ימין אחורי וגרם לה לנזק.
בדיון שנערך לפני היום שמעתי את עדויותיהם של התובע והנתבעת 2.
כמו כן, שמעתי את תמצית טענותיהם של בעלי הדין.
לאחר שעשיתי כן הגעתי לכלל מסקנה כי לתובע ולנתבעות אחריות משותפת לקרות התאונה.
למעשה, אין בין בעלי הדין מחלוקת באשר לעיקר העובדות הצריכות לצורך הכרעה במחלוקת שביניהם. בהתאם לאלה רכב התובע נסע בנסיעה ישרה בנתיב הנסיעה הימני, בעוד שרכב הנתבעות הגיח מן הצד (משמאל), לאחר חצית צומת, השתלב בתנועה עד לרגע המגע עם רכב התובע.
גרסת ההגנה לפיה רכב התובע נסע בנתיב הימני אושרה על ידי התובע בעדותו לפני.
כמו כן, ניתן היה להבין מעדותו של התובע כי פניו היו מועדות לפנייה שמאלה בצומת הבאה.
מיקומי הנזק בשני כלי הרכב המשתקפים מן המוצגים ת/2 ו- נ/2, מאששים גרסת ההגנה של הנתבעות לפיה רכבן כמעט השלים את ההשתלבות בנתיב הנסיעה הימני, לאחר חציית הצומת, ורק לאחר מכן נפגע על ידי רכב התובע שנסע עד לאותו רגע בצד ימין תוך כוונה לעבור לנתיב השמאלי ולפנות בשלב מאוחר יותר שמאלה.
בנסיבות העניין ובשים לב למקום התאונה (צומת דרכים בה נדרשים נהגים המבקשים לחצות את הצומת לנקוט משנה זהירות), נראה כי אחריותם המשותפת של בעלי הדין לקרות התאונה הינה בחלקים שווים.
על כן ובהתחשב בנזק שהוכח, מתוך זה שנתבע, הריני פוסקת בזאת כי הנתבעות, ביחד ולחוד, תשלמנה לתובע סך של 1,826 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה (23.7.13) ועד היום.
בנוסך לסך הנ"ל תשלמנה הנתבעות לתובע הוצאות המשפט בסך 300 ₪.
התשלום יבוצע בתוך 30 יום ממועד מסירת פסק-דין זה לנתבעת מס' 1, אחרת – יישא הסכום האמור הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.
המזכירות תמציא העתקים לצדדים.
ניתן היום, י"א אדר תשע"ד, 11 פברואר 2014, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|